Czarna herbata turecka klasyczna Caykur 200 g

12.24 

Herbata Caykur to tradycyjna marka turecka. Składniki – 100% herbaty liściastej tureckiej luz Możemy zaparzać ją w tradycyjny sposób w czajniczku, imbryczku.

Opcje dostawy:

  • Paczkomat – 15 zł
  • Kurier – 19 zł
  • Kurier pobranie – 22 zł

Darmowa dostawa od 230 złotych!

Bezpieczne płatności

Czarna herbata turecka klasyczna Caykur 200 g
Czarna herbata turecka klasyczna Caykur 200 g
12.24 

Błąd: Brak formularza kontaktowego.

Czarna herbata klasyczna

Czarna herbata turecka klasyczna 100% w puszce
Idealna dla wielbicieli mocnej, aromatycznej czarnej herbaty.
Herbata Caykur to tradycyjna marka turecka.
Altinbas to marka premium w ramach oferty firmy Caykur
Możemy zaparzać ją w tradycyjny sposób w czajniczku, imbryczku.
Caykur Czarna Turecka Herbata – informacje podstawowe i fakty
Herbata pochodzi z Regionu Morza Czarnego (Rize)
Turecka herbata to przede wszystkim czarna herbata. Wytwarza się ją w regionie położonym na wschodnim wybrzeżu Morza Czarnego, głównie w rejonie miasta Rize. Turcy opracowali swój własny sposób produkcji oraz przyrządzania tej herbaty, dzięki czemu herbaciane listki zyskują unikalny kolor, smak i aromat.
W Turcji czarną herbatę produkuje się z tureckiej odmiany krzewu Camellia sinensis, która różni się od odmiany chińskiej czy indyjskiej tym, że ma grubszy pień i niewiele gałązek. Wytwarza się ją przez sześć miesięcy w roku, tj. od maja do października. Po zbiorach przechodzi ona przez takie procesy produkcji, jak: więdnięcie, zwijanie, fermentacja, suszenie i sortowanie. Co ważne, w procesie produkcji herbaty Turcy nie stosują żadnych substancji chemicznych czy dodatków chemicznych. Ostatecznie herbata ma postać drobnych, brązowawych listków o regularnym kształcie.

Herbata Caykur to tradycyjna marka turecka.
Składniki – 100% herbaty liściastej tureckiej luz
Możemy zaparzać ją w tradycyjny sposób w czajniczku lub także imbryczku.
Najprostszy sposób zaparzenia aromatycznej czarnej herbaty tureckiej:
Zagotuj wodę i przelej do ulubionego dzbanka (szklanego lub ceramicznego). Wsyp odpowiednią ilość herbaty do zagotowanej wody. Pozwól aby herbata swobodnie opadła na dno dzbanka z wrzątkiem. Pozwoli to na zaparzenie się herbaty. Po chwili lekko przemieszaj, a następnie poczekaj kilka minut i ciesz się mocnym a także, aromatycznym smakiem herbaty. Tak jak na wakacjach w Turcji
Zapraszamy do zakupu.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Czarna herbata turecka klasyczna Caykur 200 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *