Melasa karobowa słoik szklany 640 g
Melasa karobowa słoik szklany 640 g
19.95  Dodaj do koszyka

Melasa karobowa słoik szklany 640 g

19.95 

Wysokiej jakości melasa z chleba świętojańskiego, inaczej zwana karobem. Idealna na śniadanie. Niezbędny składnik deserów dla osób unikających białego cukru. Doskonały dodatek słodzący do ciast.

Opcje dostawy:

  • Paczkomat – 10 zł
  • Kurier – 15,60 zł
  • Kurier pobranie – 17,95 zł

Darmowa dostawa od 150 złotych!

Bezpieczne płatności

Waga: 640 g

Karob – melasa z chleba świętojańskiego

Produkt pasteryzowany, słoik szklany.

Kraj pochodzenia: Turcja
Wysokiej jakości melasa z chleba świętojańskiego, inaczej zwana karobem. Idealna na śniadanie. Niezbędny składnik deserów dla osób unikających białego cukru. Doskonały dodatek słodzący do ciast. Wdzięczny składnik wielu przepisów.

Melasa z chleba świętojańskiego to produkt w pełni naturalny, bez barwników i konserwantów. Pozyskuje się go z owocników szarańczynu strąkowego zwanego również chlebem świętojańskim. Odznacza się gęstą konsystencją oraz ciemnobrązowym kolorem. Ma słodki, karmelowy smak i ostro-gorzki zapach.

Melasa z chleba świętojańskiego stanowi źródło naturalnie występujących cukrów prostych, w tym fruktozy, białka i kwasów organicznych. Zawiera również minerały – wapń, mangan, żelazo i witaminy – A, B2, B3 i D, co sprawia, że przewyższa biały cukier pod względem wartości odżywczych. Dzięki zawartości pektyn reguluje pracę układu pokarmowego.

Melasa z chleba świętojańskiego stanowi zdrowszą i znacznie słodszą alternatywę dla białego cukru i sztucznych słodzików. Karob zastępuje z powodzeniem kakao, bo nie zawiera obecnych w nim substancji uczulających. Sprawdzi się również w roli:

  • polewy do ciast, gofrów i naleśników
  • dodatku do pieczenia chleba, ciast
  • słodzika do kawy, herbaty i innych napojów
  • składnika marynat i sosów

1 słoik zawiera 640 g produktu.

Smacznego!

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Melasa karobowa słoik szklany 640 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.