Herbata BIO Caykur
Caykur czarna herbata turecka BIO klasyczna 400 g
Herbata Caykur to tradycyjna marka turecka.
Składniki – 100% herbaty liściastej tureckiej luz z upraw organicznych
Możemy zaparzać ją w tradycyjny sposób w czajniczku, imbryczku.
Najprostszy sposób zaparzenia aromatycznej czarnej herbaty tureckiej:
Zagotuj wodę i przelej do ulubionego dzbanka (szklanego lub ceramicznego). Wsyp odpowiednią ilość herbaty do zagotowanej wody. Pozwól aby herbata swobodnie opadła na dno dzbanka z wrzątkiem. Pozwoli to na zaparzenie się herbaty. Po chwili lekko przemieszaj. Poczekaj kilka minut i ciesz się mocnym, aromatycznym smakiem herbaty. Tak jak na wakacjach w Turcji ?
Caykur Czarna Turecka Herbata – informacje podstawowe i fakty
Herbata pochodzi z Regionu Morza Czarnego (Rize)
Turecka herbata to przede wszystkim czarna herbata. Wytwarza się ją w regionie położonym na wschodnim wybrzeżu Morza Czarnego, głównie w rejonie miasta Rize. Turcy opracowali swój własny sposób produkcji oraz przyrządzania tej herbaty, dzięki czemu herbaciane listki zyskują unikalny kolor, smak i aromat.
W Turcji czarną herbatę produkuje się z tureckiej odmiany krzewu Camellia sinensis, która różni się od odmiany chińskiej czy indyjskiej tym, że ma grubszy pień i niewiele gałązek. Wytwarza się ją przez sześć miesięcy w roku, tj. od maja do października. Po zbiorach przechodzi ona przez takie procesy produkcji, jak: więdnięcie, zwijanie, fermentacja, suszenie i sortowanie. Co ważne, w procesie produkcji herbaty Turcy nie stosują żadnych substancji chemicznych czy dodatków chemicznych. Ostatecznie herbata ma postać drobnych, brązowawych listków o regularnym kształcie.
Czarna klasyczna turecka herbata Bio Caykur to wysokiej jakości herbata pochodząca z regionu Rize w północno-wschodniej Turcji. Caykur, producent tej herbaty, jest to jedna z największych, a także najbardziej znanych firm herbacianych w Turcji.
Herbata Bio Caykur jest uprawiana i przetwarzana w sposób naturalny i ekologiczny, który zapewnia pełny smak i aromat. Liście herbaty są zbierane ręcznie i suszone na słońcu, a następnie fermentowane, aby uzyskać bogatszy smak i ciemniejszy kolor.
Czarna herbata z Caykur jest idealna na każdą porę dnia, zwłaszcza jako napój energetyzujący rano lub jako napój relaksacyjny wieczorem. Jej pełny smak i aromat sprawiają, że jest to idealna herbata dla miłośników tradycyjnego smaku herbaty.
Herbata Bio Caykur jest dostępna w różnych opakowaniach. Można ją także podawać z dodatkiem mleka lub cytryny, w zależności od indywidualnych preferencji smakowych.
Herbata Bio Caykur – zdrowie
Warto zauważyć, że herbata Bio Caykur jest również zdrowym napojem, który zawiera wiele korzystnych dla zdrowia składników, takich jak przeciwutleniacze i polifenole. Regularne spożywanie czarnej herbaty może pomóc w utrzymaniu dobrego zdrowia serca. Pomaga też obniżyć poziom cholesterolu we krwi oraz poprawić koncentrację i pamięć.
Podsumowując, czarna klasyczna turecka herbata Bio Caykur to wyjątkowa herbata o pełnym smaku i aromacie, która może być spożywana o każdej porze dnia. Jej naturalny proces produkcji i zdrowe właściwości czynią ją idealnym napojem dla osób, które cenią sobie dobrej jakości herbatę, a także dbają o swoje zdrowie.
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.