Caykur BIO czarna herbata turecka klasyczna 400 g

29.46 

Czarna herbata turecka BIO 400g luz. Idealna dla wielbicieli mocnej, aromatycznej czarnej herbaty pochodzącej z upraw certyfikowanych BIO.

Opcje dostawy:

  • Paczkomat – 15 zł
  • Kurier – 19 zł
  • Kurier pobranie – 22 zł

Darmowa dostawa od 230 złotych!

Bezpieczne płatności

Caykur BIO czarna herbata turecka klasyczna 400 g
Caykur BIO czarna herbata turecka klasyczna 400 g
29.46 

Błąd: Brak formularza kontaktowego.

Herbata BIO Caykur

Caykur czarna herbata turecka BIO klasyczna 400 g

Herbata Caykur to tradycyjna marka turecka.

Składniki – 100% herbaty liściastej tureckiej luz z upraw organicznych

Możemy zaparzać ją w tradycyjny sposób w czajniczku, imbryczku.

Najprostszy sposób zaparzenia aromatycznej czarnej herbaty tureckiej:

Zagotuj wodę i przelej do ulubionego dzbanka (szklanego lub ceramicznego). Wsyp odpowiednią ilość herbaty do zagotowanej wody. Pozwól aby herbata swobodnie opadła na dno dzbanka z wrzątkiem. Pozwoli to na zaparzenie się herbaty. Po chwili lekko przemieszaj. Poczekaj kilka minut i ciesz się mocnym, aromatycznym smakiem herbaty. Tak jak na wakacjach w Turcji ?

Caykur Czarna Turecka Herbata – informacje podstawowe i fakty

Herbata pochodzi z Regionu Morza Czarnego (Rize)

Turecka herbata to przede wszystkim czarna herbata. Wytwarza się ją w regionie położonym na wschodnim wybrzeżu Morza Czarnego, głównie w rejonie miasta Rize. Turcy opracowali swój własny sposób produkcji oraz przyrządzania tej herbaty, dzięki czemu herbaciane listki zyskują unikalny kolor, smak i aromat.

W Turcji czarną herbatę produkuje się z tureckiej odmiany krzewu Camellia sinensis, która różni się od odmiany chińskiej czy indyjskiej tym, że ma grubszy pień i niewiele gałązek. Wytwarza się ją przez sześć miesięcy w roku, tj. od maja do października. Po zbiorach przechodzi ona przez takie procesy produkcji, jak: więdnięcie, zwijanie, fermentacja, suszenie i sortowanie. Co ważne, w procesie produkcji herbaty Turcy nie stosują żadnych substancji chemicznych czy dodatków chemicznych. Ostatecznie herbata ma postać drobnych, brązowawych listków o regularnym kształcie.

Czarna klasyczna turecka herbata Bio Caykur to wysokiej jakości herbata pochodząca z regionu Rize w północno-wschodniej Turcji. Caykur, producent tej herbaty, jest to jedna z największych, a także najbardziej znanych firm herbacianych w Turcji.

Herbata Bio Caykur jest uprawiana i przetwarzana w sposób naturalny i ekologiczny, który zapewnia pełny smak i aromat. Liście herbaty są zbierane ręcznie i suszone na słońcu, a następnie fermentowane, aby uzyskać bogatszy smak i ciemniejszy kolor.

Czarna herbata z Caykur jest idealna na każdą porę dnia, zwłaszcza jako napój energetyzujący rano lub jako napój relaksacyjny wieczorem. Jej pełny smak i aromat sprawiają, że jest to idealna herbata dla miłośników tradycyjnego smaku herbaty.

Herbata Bio Caykur jest dostępna w różnych opakowaniach. Można ją także podawać z dodatkiem mleka lub cytryny, w zależności od indywidualnych preferencji smakowych.

Herbata Bio Caykur – zdrowie

Warto zauważyć, że herbata Bio Caykur jest również zdrowym napojem, który zawiera wiele korzystnych dla zdrowia składników, takich jak przeciwutleniacze i polifenole. Regularne spożywanie czarnej herbaty może pomóc w utrzymaniu dobrego zdrowia serca. Pomaga też obniżyć poziom cholesterolu we krwi oraz poprawić koncentrację i pamięć.

Podsumowując, czarna klasyczna turecka herbata Bio Caykur to wyjątkowa herbata o pełnym smaku i aromacie, która może być spożywana o każdej porze dnia. Jej naturalny proces produkcji i zdrowe właściwości czynią ją idealnym napojem dla osób, które cenią sobie dobrej jakości herbatę, a także dbają o swoje zdrowie.

Wolisz wersję w torebkach

Waga 0.4 kg

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Caykur BIO czarna herbata turecka klasyczna 400 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *