Waga: 640 g
Melasa winogronowa
Produkt pasteryzowany, słoik szklany.
Kraj pochodzenia: Turcja
To naturalny, słodki i gęsty syrop przygotowywany z dojrzewających w słońcu winogron. W Turcji i krajach śródziemnomorskich od czasów starożytnych jest stosowana jako słodzik.
Melasa z winogron konsystencją przypomina bardzo ciemny, płynny miód. Może być dodawana do wielu potraw.
- jest doskonałym dodatkiem do ciast, ciasteczek i pieczywa oraz lodów i deserów
- w musli i owsiankach zastępuje biały cukier
- jako polewa do naleśników lub jogurtów
- kultowe połączenie z pastą tahini na śniadanie tureckie
- doskonale komponuje się z masłem orzechowym
- jest składnikiem marynat do drobiu czy delikatnych mięs oraz pieczonych lub grillowanych żeberek
- melasę winogronową stosuje się do sładzania przetworów z owoców.
- jest zamiennikiem miodu i zdrowym substytutem cukru
1 słoik zawiera 640 g produktu.
Smacznego!
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.