Koszyk

Darmowa dostawa od 150 złotych!

Haydari – dip czosnkowo-miętowy

Haydari – dip czosnkowo-miętowy

Strona główna » Przepisy kuchni tureckiej » Haydari – dip czosnkowo-miętowy

Składniki:

  • 350 g jogurtu naturalnego
  • 150 g tureckiego białego sera beyaz peynir lub fety
  • duży ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • mięta do smaku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ser rozdrabniamy i mieszamy z jogurtem, dodajemy starty czosnek, miętę, przyprawiamy, dolewamy oliwę i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny aby się przegryzło. Wierzch można przyozdobić liściem mięty i kilkoma kroplami oliwy. Idealny do przegryzania z pałeczkami świeżych warzyw jak marchew, seler czy ogórek lub z chlebkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Darmowa dostawa

Dla zamówień od 150 zł

Łatwe zwroty

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy

Gwarancja jakości

Produkty najwyżej jakości oraz certyfikowane produkty BIO

Bezpieczne płatności

Przelewy24 / MasterCard / Visa